Home Overzicht Park in sportpark Middenmeer heet gewoon Meerpark

Park in sportpark Middenmeer heet gewoon Meerpark

0

Meerpark is het hart van sportpark Middenmeer Voorland met een klimmuur, water speeltuin en een trimparcours. Het kleine park heeft publieke barbecue-plekken en reuzentafels die de mogelijkheid bieden om buiten te eten. De grote speelheuvel bevat natuurlijke speelelementen en een artificiële 3.5 meter hoge, feloranje muur, ontworpen voor professionele klimmers. Meerpark is een plek voor iedereen en alle leeftijdsgroepen. Zeker als je de vele activiteiten van sportpark Middenmeer Voorland erbij betrekt.

Oost bied je prachtige parken waar veel te beleven valt. Weer of geen weer, vandaag gaan we naar Meerpark. Daar en in de nabije omgeving valt meer te vinden dan je zou denken. We zetten het op een rijtje.

Sportpark Middenmeer-Voorland is met Meerpark in het centrum een groengebied in de Watergraafsmeer. Tussen de vele voetbal-, hockey-, tennis-, schaats- en veel andere sportaccommodaties is Meerpark een bijzondere plek die je niet zomaar als park herkent. Maar het is een recreatieplek waar ook kinderen veel plezier van hebben. Als je de ingang van het sportpark aan de Kruislaan neemt en rechtdoor loopt, kom je vanzelf in het gebied dat Meerpark heet.

Speelhoek

De waterspeelplaats is een heerlijke plek waar kinderen zich kunnen uitleven. Neem wel droge kleding mee want over stenen lopen en andere waterspelletjes zorgt zeker voor ‘natte’ kleding. De grote speelheuvel bevat natuurlijke speelelementen. Daar is ook een een 3.5 meter hoge, fel-oranje klimmuur die is  ontworpen voor professionele klimmers.

Fitness

De fitnesstoestellen in Meerpark zijn voorzien van een QR-code en een gebruiksaanwijzing met een link naar een website met oefeningen, voorbeeldvideo’s en eventueel trainingsprogramma’s. Door de QR-code met een smartphone te scannen kun je zelfstandig en verantwoord trainen.

Door het hele sportpark loopt een fitnesscircuit.

Eten en drinken

Op barbecue-plekken en reuzentafels kun je gezellig met elkaar buiten eten. Voor een drankje en een hapje kun je terecht bij de kantines van de sportverenigingen en bij de café’s Jaap en BovenNul van de Jaap Edenbaan.

Sportpark

Ben je in Meerpark dan is een verkenning van Sportpark Middenmeer Voorland een must. Het is een veelzijdig en innovatief recreatiegebied dat bruist van de activiteiten voor zowel jong als oud. Het park bestrijkt ongeveer veertig hectare. Hiervan bestaat vijfentwintig hectare uit sportvelden en tien hectare uit beplanting. Er zijn voetbalvelden, honk-en softbalvelden, een atletiekbaan, beachvolleybal-velden,  tennis- en padelbanen, jeu de boulesbanen, een lacrosse veld en een fitnessparcours. Vlabij is ook  JOP, de jongerenopvangplek met een voetbal/basketbalveldje en een skatebaan.

Natuurwandelingen

Op de sportparken Voorland Middenmeer en tuinpark Nieuwe Levenskracht zijn vier natuurwandelingen uitgezet.

Fruit4Sport

Op sportpark Middenmeer-Voorland staat een groot aantal fruitbomen en fruitdragende heesters. Het fruit van deze bomen en heesters is bedoeld voor lokale consumptie: het kan worden geoogst door gebruikersgroepen van het park of wordt aangeboden in de sportkantines. Op het sportpark zijn in totaal 216 fruitbomen en 510 heesters geplant, waaronder peren, appels, notenbomen, hazelnoten en blauwe bessen.