Home Exposities in Oost P////AKT | Vibeke Mascini | tot 25 februari

P////AKT | Vibeke Mascini | tot 25 februari

0

Met JOLT, A long distance slaapliedje ontwikkelt Vibeke Mascini een nieuwe installatie die haar voortdurende interesse in de elektrische alchemie van nood verdiept. Tijdens haar tentoonstelling bij P/////AKT ontvangt ze het ontladingssignaal van een elektrische paling die in het Tennessee Aquarium in Chattanooga, VS, verblijft, en schrijft ze een reactie op in een poging in realtime medeleven en troost te bieden.

Expositie
JOLT, A long distance lullaby
Vibeke Mascini

Te zien tot 18 december

Met behulp van schrijven, geluid en een reeks gewijzigde nachtlichten die uit de stopcontacten van de tentoonstellingsruimte komen, zal Mascini aandacht besteden aan signalen van lijden op mondiale schaal, terwijl hij een poging doet om via de manieren van het slaapliedje contact te maken op een manier die is soms zorgzaam en soms wanhopig naar anderen.

Met behulp van vloeiende media, waaronder video, installatie, geluid en tekst, onderzoekt Vibeke Mascini de zintuiglijke schaal van abstracte fenomenen, met de bedoeling om intimiteit te zoeken. In langdurige samenwerking met wetenschappers, ingenieurs, overheidsmedewerkers en muzikanten stelt ze de ontwikkeling voor van een bewust begrip van elektrische energie als een statement van onderlinge verbondenheid en verstrengeling – tussen soorten, media en natuur, materie en energie.

Door de complexe relatie tussen bron en gebruiker te onderzoeken, en zich te concentreren op de materiële implicaties van onwaarschijnlijke bronnen waaruit elektriciteit wordt gewonnen, stelt Mascini installaties voor waarin herinneringen en mysterieuze zintuiglijke ervaringen samenkomen met de nieuwste technologie van het snelgroeiende veld van energieopslagsystemen.

Haar onwaarschijnlijke bronnen van elektriciteit omvatten een walviskarkas, een smeltende gletsjer, geconfisqueerde cocaïne en menselijke resten, die ze vervolgens vormgeeft rond associaties met deze elektrische agenten, en hun implicatie en spanning van hun vernietiging in het proces om brandstof te worden.


P////AKT
Zeeburgerpad 53

P ///// AKT is een non-profit expositieruimte voor hedendaagse kunst en biedt een platform voor het ontwikkelen van uitzonderlijke en artistieke talenten.