Home Nu in... Exposities Voorbij in P////AKT

Voorbij in P////AKT

0

Als een platform voor hedendaagse kunst wil P ///// AKT zijn kunstenaars in staat stellen hun eigen mentale ruimte binnen de muren te creëren – een altijd veranderende omgeving voor de bezoekers om zich onder te dompelen.

Expositie
The Space Conductors Are Among Us, Part I
Stian Adlandsvik
Van 26 januari tot en met 1 maart

Stian Ådlandsvik (Oslo, NO) beschouwt de processen, technieken en materialen waaruit zijn praktijk bestaat als poëtische instrumenten die verbonden zijn over verschillende tijdspannen, geografische locaties en kennis- en ideeënvelden. Meer in het bijzonder beschouwt hij al deze dingen als dragers van hun eigen biografieën, bestaande als relikwieën of objecten die in staat zijn om hun eigen geschiedenis te vertellen.

Cultuurgeschiedenis is een middel om onze tijd te begrijpen door (of als) verandering, op zichzelf altijd veranderend door nieuwe of andere perspectieven. Elke poging om betekenis te geven is daarom ook een daad van verdoezelen, verbergen of onderdrukken. Toch weten we, voelen we, dat we leren dat alles altijd verbonden is – zelfs als de verbindingen zelf niet volledig kunnen worden bepaald of deel kunnen uitmaken van het rijk van de mythe of een oud verleden waar we ons misschien vervreemd van voelen. Door de mens gemaakte dingen, materieel of immaterieel, zijn er om zowel te getuigen als te dienen als rekwisieten of communicerende actoren.

De sculpturale installatie die Ådlandsvik presenteert op P ///// AKT suggereert een begrip van onze huidige tijd als duidelijk verbonden met oude mythen en magisch denken, en vraagt ​​zich af of ze allemaal zo verschillen van wat we als rationeel beschouwen. De eenvoudige handeling van het samenbrengen van objecten die normaal niet dezelfde ruimte of context zouden delen, en elk van hen dezelfde behandeling geven om (anders disfunctionele) sculpturen te worden, is een manier om ze gelijkwaardige gesprekspartners onderling te maken, te praten van hoe ze verschillen in leeftijd, betekenis, materiaal en functie, wat ze tot stand heeft gebracht, maar ook over wat ze misschien delen in het grotere geheel van dingen.


P////AKT
Zeeburgerpad 53

P ///// AKT is een non-profit expositieruimte voor hedendaagse kunst en biedt een platform voor het ontwikkelen van uitzonderlijke en artistieke talenten.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here