Home Exposities P////AKT

P////AKT

Wanneer uw rechterhand uw linkerhand raakt, zijn ze zowel onderwerp als voorwerp van aanraking, een afwisselend dubbelzinnig gevoel dat u heen en weer beweegt tussen de twee. Er is een vergelijkbare fundamentele omkeerbaarheid tussen zien en gezien worden, een gedeelde participatie tussen de ziener en het zichtbare, tussen waarnemer en object.
* Maurice Merleau-Ponty

Expositie
Town at Edge of Garden at Edge of Town
Evita Vasiljeva & Dan Walwin

Van 15 september tot en met 13 oktober

‘Town at Edge of Garden at Edge of Town’ is een duo-show van Evita Vasiljeva (LV / NL) en Dan Walwin (GB / NL) die wordt geopend in de lokalen van POST Gallery in Kaunas. Hoewel het werk van beide kunstenaars gekenmerkt door een uitgesproken artistieke taal en hun werk wordt voor het eerst samen (en voor het eerst in Litouwen in het algemeen) tentoongesteld in de tentoonstelling, het intuïtief samenvloeit tot een integraal verhaal, het vestigen van een allegorische relatie tussen architectuur en natuur, herinneringen en verwachting.

Evita Vasiljeva maakt sculpturen die via hun materialiteit en compositie vaak zowel fragiel als brutaal zijn. Meestal op grote schaal, zijn ze gebouwd van materialen intrinsiek tot modernistische architectuur, zoals beton of metalen balken die in de bouwsector worden gebruikt. Desondanks zijn haar stukken bijna etherisch en beslissend tijdelijk: na afloop van de tentoonstelling worden ze ontmanteld en mogen ze uit elkaar vallen. Daarom komt een ander aspect van handarbeid naar voren en worden de sculpturen zelf onderdeel van een eindeloze stroom van artistieke praktijk van Vasiljeva – niet echt afgemaakt, noch al echt uiteengevallen, ze balanceren op een dunne lijn die schommelt tussen iets dat al was en er moet nog iets komen.

In zijn veelzijdige praktijk weeft Dan Walwin aspecten van video- en installatiekunst samen, waardoor een bijzonder landschap in de tentoonstellingsruimte ontstaat dat als achtergrond dient voor een mogelijk verhaal. Hints van architectuur in zijn werk onthullen zichzelf als elementair en onafhankelijk van de menselijke wil, terwijl aspecten van de natuur ze binnendringen alsof ze alles negeren dat onder het woord ‘natuurlijk’ valt. Deze griezelige relatie wordt verder gecultiveerd door een gefragmenteerde blik van de camera die behendig lijnvertelling vermijdt. Zo slaagt Walwin erin om een ​​dynamische maar ook monumentale ruimte te creëren vol met melancholie en hoop.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door P ///// AKT en Audrius Pocius in samenwerking met POST Gallery.

 

 


P////AKT >
Zeeburgerpad 53

P ///// AKT is een non-profit expositieruimte voor hedendaagse kunst en biedt een platform voor het ontwikkelen van uitzonderlijke en artistieke talenten.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here