Home Exposities in Oost Tropenmuseum | nu te zien |

Tropenmuseum | nu te zien |

0
The secret Sanghyang dance for Ibu Pertiwi, Made Bayak, 2017.

Het Tropenmuseum biedt exposities over actuele onderwerpen: What a Genderful World en Bali – Behind the scenes.

Expositie
Bali – Behind the scenes

Tot en met 10 januari 2021

Uitgestrekte stranden, prachtige tempels, indrukwekkende rijstvelden en de perfecte surf scene. Dat is Bali. Althans, het beeld dat wij kennen…

In de expo BALI – Behind the scenes, ervaar je hoe dit paradijselijke eiland onder druk staat, maar dat de cultuur nog springlevend is. Maak kennis met een hindoeïstische priester die tradities op eigen wijze in stand houdt en met de activistische kunstenaar Made Bayak die de plastic problematiek op Bali onder de aandacht brengt.

De expo neemt je mee op reis naar Bali. Ontdek rituelen die je als toerist niet snel zal ervaren, krijg inzicht in de koloniale geschiedenis, bekijk bijzondere objecten en maak kennis met het werk van moderne Balinese kunstenaars.

Foto Mario Patiño Sanchez (Model Lukas Avendaño, Muxhe).

Expositie
What a Genderful World

Tot en met 23 augustus

Gender is een hot topic. De gendervrije wc’s zijn onderwerp van gesprek. De NS spreekt van ‘beste reizigers’. En de HEMA heeft niet langer jongens- of meisjeslabels voor kleding. Het Tropenmuseum duikt in de wereld van gender en stelt vragen als: wat is mannelijk, wat is vrouwelijk en wat is er nog meer? In een festival-achtige setting valt de bezoeker van de ene openbaring in de ander en onderzoekt de eigen genderhokjesgeest door deze in een internationaal perspectief te plaatsen.


> Tropenmuseum
Linnaeusstraat 2

Achter alle objecten van het Tropenmuseum gaan authentieke verhalen schuil die iets wezenlijks vertellen over het leven van mensen. Over universele thema’s als rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.