Home Exposities in Oost Tropenmuseum | nu te zien

Tropenmuseum | nu te zien

0

Tot 3 oktober | Het Tropenmuseum biedt exposities over actuele onderwerpen: De duisternis ontvluchten, Healing power en Cadeau, hoezo?

Expositie
De duisternis ontvluchten

Tot 3 oktober

De duisternis ontvluchten is een expositie van Issam Kourbaj. De in Syrië geboren kunstenaar gebruikt zijn eigen werk en de collectie van het museum om te reflecteren op de crisis in Syrië.

Het indrukwekkende kunstwerk Scaling the Dark: Seeds, Sands, Moons maakte Kourbaj speciaal voor de monumentale Lichthal in het museum. De installatie van 4377 miniatuurbootjes spreidt zich diagonaal uit door de ruimte en telt het aantal dagen, weken en maanden sinds het begin van de crisis in Syrië, die inmiddels al tien jaar duurt.

Expositie
Healing power

Winti, sjamanisme en hekserij

Tot en met 6 juli

Als je niet lekker in je vel zit ligt een doktersbezoek voor de hand. Sommige mensen wenden zich echter tot behandelmethodes die terug te voeren zijn op eeuwenoude tradities. Van amuletten, klankschalen en hypnotiserende trommels tot sjamanen, heksen en voodoopriesters.

Healing Power geeft inzicht in verschillende vormen van helende kracht en toont de zoektocht van de moderne mens naar balans tussen lichaam, ziel en geest.

Expositie
Cadeau, hoezo – kom geven beleven

Doorlopend

Cadeaus geven, dat doen we allemaal, overal ter wereld! Bij een verjaardagspartijtje, een bruiloft, begrafenis of als offer. Maar wat is het geheim van een goed cadeau? Cadeau, Hoezo?  is een uitbundige en interactieve tentoonstelling waar je ontdekt wat een trouwjurk, poppen en mango’s met elkaar gemeen hebben.

In de tentoonstelling stap je in een enorme, instagrammable installatie van furoshiki (Japans inpakdoek) en krijg je nuttige tips over geven en ontvangen wereldwijd. Er zijn veel verschillen, maar wist je dat er ook veel overeenkomsten zijn? Laat je inpakken door Cadeau, Hoezo?


Tropenmuseum →
Linnaeusstraat 2

Achter alle objecten van het Tropenmuseum gaan authentieke verhalen schuil die iets wezenlijks vertellen over het leven van mensen. Over universele thema’s als rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is.