Home Exposities Outsider Art Museum

Outsider Art Museum

0

In de tentoonstelling ‘ITE Art | Finse collectie Ammann’ is de rijke wereld van Finse Outsider Art te ontdekken.

Tentoonstelling
ITE Art | Finse collectie Ammann

Te zien van 14 juni 2018 t/m 13 januari 2019

ITE is een afkorting voor ‘Itse Tehty Elämä’ en staat voor ‘zelf gemaakt leven’. Ver buiten de gebaande paden, met materialen uit de Finse bossen, spreken de ITE-kunstenaars hun eigen mysterieuze taal. De tentoonstelling toont de privécollectie van Max Ammann, één van de bekendste verzamelaars op het gebied van Outsider Art, en maakt daarmee haar debuut in Nederland.

Met deze expositie neemt het Outsider Art Museum je mee in de wereld van kunstenaars die solitair leven in het uitgestrekte Finse achterland. De werken worden gekenmerkt door fantasie, nieuwsgierigheid, creativiteit, bezienswaardigheden en visies. Je krijgt toegang tot de getalenteerde wereld van de Finse Outsider Art: kunstenaars die niet behoren tot de gevestigde artistieke orde en van wie de kunst nauwelijks in het openbaar wordt getoond. Wie zijn deze Finse kunstenaars? Wat zijn hun drijfveren? En hoe gaan ze te werk? Je ontdekt het in de tentoonstelling ITE Art.


 

Outsider Art Museum Amstel 51

Het Outsider Art Museum laat verrassende, niet gepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond. Je stapt in een compleet nieuwe wereld en wordt meegenomen in de wilde achtbaan van deze kunstenaars, die soms bijna maniakaal te werk gaan. Hun werk is authentiek, tegendraads en onconventioneel. Het leert je op een andere manier naar kunst kijken.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here