Home Exposities in Oost Museum van de geest | Outsider Art | te zien

Museum van de geest | Outsider Art | te zien

0

Tot 3 september | Dansend betreed je de creatieve broedplaats, waar LeBelle-dansers gekleed door de modeontwerper je verwelkomen op twee grote schermen. De interactieve installatie van dansgroep LeBelle is één van de topstukken in de tentoonstelling. Samen met hen maakte modeontwerper Duran Lantink ook de ‘Stardom Film’.

Tentoonstelling
Democracy
Duran Lantink x Theater LeBelle, initiated by Outsiderwear

Tot 3 september

Voor de tentoonstelling in Museum van de Geest | Outsider Art liet Lantink zich inspireren door de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol en geeft hij ‘outsiders’ een podium voor hun talent. In Democracy zijn werken te zien van onder andere Bea Otte, Victor Crepsley en Lantink zelf.

Het decor van de tentoonstelling is een creatieve interpretatie van de studio van Warhol. In deze uitzinnige entourage in New York ontving Warhol in de jaren zestig zowel supersterren als excentrieke outsiders. De outsiders liften mee op hun beroemdheid. Net als Warhol zet Lantink zijn beroemdheid in en laat ‘The Factory’ van Warhol herleven met nieuwe supersterren. Lantink werkt hiervoor samen met Jan Hoek, oprichter van Outsiderwear, een project waarin getalenteerde ‘outsider’ kunstenaars samenwerken met opkomende of reeds succesvolle modeontwerpers, streetwear labels en kunstenaars.


Museum van de geest→ Amstel 51

Het Outsider Art Museum laat verrassende, niet gepolijste kunst zien van mensen met een bijzondere achtergrond. Je stapt in een compleet nieuwe wereld en wordt meegenomen in de wilde achtbaan van deze kunstenaars, die soms bijna maniakaal te werk gaan. Hun werk is authentiek, tegendraads en onconventioneel. Het leert je op een andere manier naar kunst kijken.