Home Exposities Power of Art House

Power of Art House

0

De tentoonstelling ‘Art of Resistance’ van Power of Art House brengt kunstenaars samen die de repressieve werking van dominante machtssystemen blootleggen.

Expositie
Art of Resistance

Van 2 februari tot en met 18 mei

De vier opstandige kunstenaars, van wie het werk zeer divers is, hebben één ding gemeen: ze gebruiken kunst als een wapen tegen repressie, machtsmisbruik en censuur.

Kunst kan van groot belang zijn om repressie aan te duiden. Kunst stelt ons in staat om te beseffen hoe we gevangen zitten in en beïnvloed worden door bepaalde machtsstructuren. Een unieke houseline-up met toonaangevende, politiek geëngageerde kunstenaars staat centraal. Onder hen zijn Song Byeok (propagandakunstenaar die Noord-Korea ontvluchtte), Victoria Lomasko (activistische Russische kunstenaar), Khalid Albaih (Soedanese cartoonist) en Mundano (Braziliaanse straatartiest). Deze artistieke klokkenluiders vertellen verborgen verhalen en onthullen de onrechtvaardigheden veroorzaakt door repressie, machtsmisbruik en censuur.

Open woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.


Power of Art House >
Entrepotdok 26

Power of Art House is een internationaal platform voor
Art & Social Engagement. Wij geloven in de kracht van kunst.
Kunst kan ogen openen en laat je de wereld in uiteenlopende perspectieven zien. Vragen stellen zonder antwoorden te geven, zodat het publiek een gesprek aangaat. Dat is waar verbindingen beginnen.

Geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur.


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here