Home Nu in... Exposities Nu in Joods Historisch Museum

Nu in Joods Historisch Museum

0

Overzichtstentoonstelling So much I gazed om beauty van Eli Content ervaart de bezoeker hoe Content zich laat inspireren door de schoonheid van de schepping en het jodendom, maar ook door striptekeningen, plastic speelgoed en medische handboeken.

Expositie
Eli Content. So much I gazed om beauty

Tot en met 30 augustus

De drang tot vernieuwing loopt als een rode draad door Contents werk. De schilderijen gaan over het bestaan, het joods-zijn, de schepping, lust, leven en dood. In zijn beginjaren maakte hij vooral abstracte en sobere werken. Daarna werd zijn werk steeds figuratiever en kleurrijker. De kunst die hij tegenwoordig maakt is direct en levenslustig. Contents werk is zowel in Nederland als in het buitenland te zien geweest, van het Stedelijk Museum en Museum Fodor in Amsterdam, tot het Jewish Museum in New York en de Barbican Art Gallery in Londen.

Droombos
Speciaal voor kinderen maakte Content van afvalkarton het Droombos op de zolder van het Kindermuseum. Kinderen kunnen hier ronddwalen en in het atelier ook zelf een droombosfiguur maken en toevoegen. Contents inspiratiebron voor dit bos vol vreemde en clowneske figuren zijn de grote wandschilderingen die Marc Chagall maakte voor het Joods Theater in Moskou.


Joods Historisch Museum →
Nieuwe Amstelstraat 1

Museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here