Home Exposities in Oost Joods Museum | nu te zien

Joods Museum | nu te zien

0

Tot 28 november | In Forget & Remember van het uitzonderlijke kunstenaarsduo Gil & Moti staan hun familiegeschiedenissen centraal. Aan de hand van de verhalen van Gils vader en Moti’s moeder onderzoeken de kunstenaars de relatie tussen persoonlijke, subjectieve herinneringen en het collectieve geheugen.

Expositie
Forget & Remember

Tot 28 november

In Forget & Remember wordt de bezoeker meegenomen in de verhalen van én over de hoofdrolspelers van de tentoonstelling: Gils vader en Moti’s moeder. De tentoonstelling is opgebouwd rond hun zeer verschillende verzamelingen: de vader van Gil heeft een collectie van alledaagse objecten die hij zelf gebruikt of op straat gevonden heeft. De verzameling van Moti’s moeder bestaat uit schilderijen van beroemde Israëlische immigrantenkunstenaars uit de periode 1930-1970.

Gil & Moti ontwikkelen voor de tentoonstelling een speciale audiotour die de persoonlijke inhoud van hun eigen joodse familieachtergrond en migratiegeschiedenis verbindt met hedendaagse Israëlische thema’s. Ze experimenteren hiermee met de presentatiemethoden van historische musea. Ook maken zij een serie video’s, waarin intieme videogesprekken tussen de kunstenaars en hun ouders worden getoond.


Joods Museum →
Nieuwe Amstelstraat 1

Museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.