Home Exposities in Oost Mediamatic | te zien

Mediamatic | te zien

0

Tot 12 augustus | We ruiken met onze neus en voelen met onze huid, maar wat als we een orgaan hadden waarmee we de hoeveelheid uv-straling kunnen meten? Of de kwaliteit van de lucht om ons heen?

Expositie
Prosthetic X

Te zien tot 12 augustus

Prosthetic X stelt een toekomst voor waar we extra organen op ons lichaam dragen, die ons helpen mooier en gezonder te zijn. Hiervoor zijn negen protheses ontwikkeld, met elk hun eigen kracht: variërend van het aangeven van onze bloeddruk tot het stimuleren van gesprekken.

De protheses zijn verbonden met de drager, verzamelen data en reageren direct op de informatie die ze binnen krijgen. Net zoals de huid kan reageren op kou of emoties door kippenvel te krijgen, reageren de protheses op data door te veranderen van kleur en vorm.

De expositie bestaat uit negen protheses, een data-orgaan en een video.

Isaac Monté
Isaac Monté maakt designobjecten en installaties als reactie op sociale, ecologische en economische problemen. Monté gebruikt design als medium om vergeten problemen, of problemen die over het hoofd gezien zijn, om te zetten in mogelijkheden en kansen.

Maandag – vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur
Zaterdag – zondag van 13.00 tot 17.00 uur


Mediamatic →
Dijksgracht 6

Mediamatic is sinds 1983 een instelling gericht op nieuwe ontwikkelingen in kunst en cultuur. We houden ons bezig met natuur, biotechnologie en -kunst. We organiseren lezingen, workshops en kunstprojecten in een sterk internationaal netwerk.