Home Exposities in Oost Huis de Pinto | Iris Le Rütte | tot 29 maart

Huis de Pinto | Iris Le Rütte | tot 29 maart

0

Huis de Pinto exposeert beeldende kunst waarin taal een rol speelt. Iris Le Rütte is beeldend kunstenaar en dichter. Zij maakt tekeningen, gedichten, sculpturen en kunstwerken in de openbare ruimte.

Expositie
Iris Le Rütte

Te zien tot 29 maart

Iris Le Rütte laat het leven van een feeërieke en ambigue kant zien. Haar beelden brengen het publiek steeds even in een wereld die de werkelijkheid niet schuwt en soms onder verhullende waas van zachtheid verkeert, maar waar ook ruimte is voor bezinning.

Inspiratiebronnen van Le Rütte zijn de dichtkunst en de literatuur. Vaak verwijst haar werk naar passages uit de Metamorfosen van Ovidius. Haar recent uitgegeven bundel Ik mis je van dichtbij het meest bevat een combinatie van haar gedichten en tekeningen. In Huis de Pinto exposeert zij nu een aantal speciaal samengestelde prints met gedichten en tekeningen uit haar laatste bundel.


Huis de Piinto →
Sint Antoniesbreestraat 69

Huis De Pinto, ook bekend als Pintohuis, is een voormalig woonhuis uit 1605 aan de Sint Antoniesbreestraat. Het huis is genoemd naar de familie De Pinto, een rijk Portugees-joods geslacht van kooplieden en bankiers, die er sinds het midden van de 17e eeuw woonde. Op de benedenverdieping wordt is een culturele ontmoetingsruimte met leeszaal.

Huis De Pinto is geopend maandag t/m vrijdag 10.30 tot 17.30 uur en zaterdag 13.00 tot 17.00 uur.
De Ruilbibliotheek is open van maandag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.