Home Exposities in Oost Galerie Overstroom | nu te zien

Galerie Overstroom | nu te zien

0

Tot 20 september | Bij de expositie ‘Dijkbewaking in Galerie Overstroom’ bewaken de kunstenaars van Kunst in Quarantaine, jonkheer Heinsohn en Judith Heinsohn de dijken.

Expositie
Kunst in Quarantaine

Te zien tot en met 19 september

Kunst in Quarantaine (KinQ) is een samenwerking van Regina Jacometti, Brigitta Ruven en Pim Jonker. Ze maken collages met een verhalend karakter waarbij textiele materialen worden gebruikt. Een leidraad is het man- of vrouw-zijn. Maar ook natuur en architectuur, cultuur versus natuur, realisme dan wel fantasie, echt of onecht, depressief en toch vrolijk.

KinQ is drie mensen, drie meningen en één resultaat tussen kunst en kitsch, handarbeid en vakmanschap, modern en ouderwets.
Het werk van jonkheer Heinsohn is het reageren van Judith Heinsohn en Pim Jonker op elkaars tekeningen. Het resultaat is meestal een collage. Geïnspireerd door dit werkproces schreef W.A. Jonker ’Wie veegt de inkt uit / plakt er iets op/wie begint/(…) scheur jij dat deel weg’, uit de dichtbundel De pose en het model, die dit jaar uitgekomen is.

Daarnaast toont Judith Heinsohn solo een aantal sculpturen waarbij de mens haar inspiratiebron vormt. Het boetseren in klei geeft haar de mogelijkheid om direct en spontaan te werken waarbij het integreren van scherven een grote rol speelt. Deze techniek maakt het mogelijk een contrast te creëren tussen het gladde, geglazuurde van de scherf en de opengebarsten, doffe huid van de klei.

Open van 13.00 tot 18.00 uur.


Galerie Overstroom→
Entrepotdok 33

In deze kleine galerie worden afwisselend exposities van schilderijen, grafiek, foto’s, keramiek en beeldhouwwerk getoond. We willen het Amsterdamse publiek kennis laten maken met het werk van deze kunstenaars.