Home Exposities in Oost De Nieuwe Kerk | World Press Photo

De Nieuwe Kerk | World Press Photo

0
Foto Maarten Nauw

De tentoonstelling laat het werk zien van 33 fotografen uit zes regio’s wereldwijd die zich met hun inzendingen weten te onderscheiden. In totaal zijn er 129 beelden te zien. De foto’s worden in verschillende formaten getoond en in diverse hoofdstukken gepresenteerd. Nadruk dit jaar ligt op thema’s als migratie, klimaatverandering, conflict en familie.

Expositie
Grote Indonesië tentoonstelling
Te zien tot en met 14 juli

In de kapellen staan specifieke onderwerpen centraal. Indrukwekkend is de herdenkingskapel, opgericht voor de 99 journalisten die in 2023 zijn vermoord vanwege hun werk. Zij zijn toegevoegd aan de geverifieerde lijst met 1553 journalisten die sinds 1992 zijn gedood. In een andere kapel staat persvrijheid centraal middels een kaart waarop de status van journalistieke vrijheid wereldwijd wordt gevisualiseerd. Ook de geschiedenis van World Press Photo krijgt aandacht in een apart gedeelte waar ook een selectie van voorgaande winnaars te zien is. In de audiotour geven de fotografen zelf toelichting bij de beelden. Daarnaast komen een aantal mensen die zelf op de foto staan aan het woord. Ook zijn er interviews met experts en achtergrondverhalen te horen.


De Nieuwe Kerk→
Dam

De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland.

De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.