Home Exposities in Oost De Nieuwe Kerk | te zien

De Nieuwe Kerk | te zien

0

Tot 14 augustus | De wereldpremière van de jaarlijkse expositie van de internationale persfotografiewedstrijd Press Photo Exhibition 2022 krijgt dit jaar een nieuwe invulling passend bij de nieuwe, regionale strategie van World Press Photo.

Expositie
World Press Photo Exhibition
Te zien vanaf 15 april tot 14 augustus

De tentoonstelling laat het werk zien van vierentwintig fotografen uit zes regio’s wereldwijd die zich met hun inzendingen weten te onderscheiden. In totaal zullen er 127 beelden te zien zijn in De Nieuwe Kerk. De foto’s worden in verschillende formaten getoond en in diverse thema’s gepresenteerd zoals nieuws, people power, portretten en milieu.

De rijke geschiedenis van de World Press Photo Foundation krijgt een bijzondere plek in het hart van de kerk waar ook aandacht zal zijn voor de huidige status van internationale persvrijheid. Bezoekers krijgen op die plek ook de kans om te reflecteren. In de kappellen staan meer specifieke onderwerpen centraal zoals onder andere fake news.

World Press Photo Exhibition 2022 is te zien vanaf vrijdag 15 april tot en met zondag 14 augustus 2022. Tickets zijn online verkrijgbaar via nieuwekerk.nl.


De Nieuwe Kerk→
Dam

De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland.

De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.