Home Exposities in Oost De Nieuwe Kerk | te zien

De Nieuwe Kerk | te zien

0
Koningin Juliana viert haar 67ste verjaardag bij Paleis Soestdijk, 1976 © Keystone/Hulton Archive/Getty Images.

Tot 11 april | Een koninklijke tentoonstelling die je meeneemt in het leven van deze geliefde vorstin. Ook wel bekend als de ‘vorstin naast de rode loper’, want ze was eigenzinnig, modern en wars van protocol.

Expositie
De eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen

Te zien tot en met 10 april

In een spectaculaire paleissetting reis je terug in de tijd en zie je Juliana volwassen worden, van jong prinsesje tot standvastig vorstin, in de roerige wereld van de 20stee eeuw. Haar leven, persoonlijkheid en idealen worden gespiegeld aan deze bijzondere eeuw. Aan de hand van meer dan 400 objecten leer je de vorstin en de veelbewogen eeuw kennen. Bewonder bijvoorbeeld de beroemde Kroningscalèche, de koningsblauwe inhuldigingsjapon of waan je in een glamorous staatsbanket met een compleet gedekte dinertafel.

In de ‘360-gradenvoorstelling’ wordt het aangrijpende verhaal van deze militair verteld. Het publiek zit niet op een stoel, maar loopt door het in de kerk opgebouwde theaterdecor. Op klompen door de dessa blikt vooruit naar twee tentoonstellingen. In De eeuw van Juliana (open oktober 2022) komt de onafhankelijkheid van Indonesië natuurlijk aan bod en een jaar later blikken we met De grote Indonesië-tentoonstelling (open september 2023) terug op de geschiedenis van dit land en de bewoners.


De Nieuwe Kerk→
Dam

De Nieuwe Kerk Amsterdam is al decennia beroemd om haar spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Met gemiddeld 250.000 bezoekers per jaar is de kerk een van de best bezochte tentoonstellingslocaties in Nederland.

De Nieuwe Kerk heeft ook een nationale functie met koninklijke ceremonies, officiële bijeenkomsten en culturele evenementen.