Home Exposities Scheepvaartmuseum

Scheepvaartmuseum

0

Tachtig jaar na de tewaterlating op 8 september 1938 spreekt het passagiersschip Oranje door zijn iconische status en zijn veelbewogen geschiedenis nog steeds tot de verbeelding.

De tentoonstelling Sea of Tranquillity van kunstenaar Hans Op de Beeck, over een imaginair mysterieus en decadent cruiseschip.

Expositie
ms Oranje | Koers gewijzigd

Te zien van 8 september tot en met 18 juli 2019

De levensloop van de Oranje is bijzonder; het schip nam tijdens zijn leven verschillende rollen en gedaanten aan. Van luxe droomschip eind jaren ‘30 gebouwd voor de lijndienst tussen Nederlands-Indië en Nederland, naar hospitaalschip tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog ‘repatrieerden’ talloze personen met de Oranje van Indonesië naar Nederland op weg naar een nieuw ‘thuis’.

De tentoonstelling, opgebouwd uit twee delen, belicht zowel de geschiedenis van het schip als persoonlijke verhalen van ‘gerepatrieerden’.

Expositie
Sea of Tranquillity

Te zien tot en met 9 juni 2019

De internationaal gerenommeerde kunstenaar uit België raakte in West-Frankrijk geïnspireerd door de scheepswerven van Saint Nazaire, waar de grootste cruiseschepen ter wereld worden geproduceerd. Nu is de mysterieuze Sea of Tranquillity tot en met 9 juni 2019 exclusief te zien in Het Scheepvaartmuseum. Eerder was de tentoonstelling te zien in België, Frankrijk, Zwitserland en Spanje en ontving lovende kritieken.


Het Scheepvaartmuseum Kattenburgerplein 1

In Het Scheepvaartmuseum ontdek je hoe de zee in onze genen zit. Ontdek hoe het vroeger was op een VOC-schip, laat je verrassen door de tentoonstellingen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here