Home Exposities in Oost Joods Museum Junior | te zien

Joods Museum Junior | te zien

0

Tot 26 juni | Het Kindermuseum is een museum speciaal voor kinderen dat zich bevindt in het Joods Museum. Het maakt onderdeel uit van het Joods Cultureel Kwartier.

Expositie
Eden en de gulden regel

Te zien tot 26 juni

Zet je VR-bril op en ga met Eden op een magische reis om de betekenis van de Gulden Regel te ontdekken. Een leefregel die al duizenden jaren bestaat en in culturen over de hele wereld voorkomt: ‘wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.’ Klinkt simpel, maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om je aan deze regel te houden? Door bijzondere ontmoetingen met de wijze leraar Hillel, het bedoeïenenmeisje Mahara, een sprekende wolvin en Robbie de Robot ontdek je hoe je beter voor anderen en de wereld om je heen kunt zorgen.

Eden en de Gulden Regel is een virtual reality-ervaring voor jong en oud, voor iedereen die eens door een VR-bril naar de wereld wil kijken.


Joods  Museum Junior →
Nieuwe Amstelstraat 1

Museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.