Home Exposities Joods Historisch Kindermuseum

Joods Historisch Kindermuseum

0

Wie kent niet het verhaal van de zondvloed en de ark van Noach? Het Kindermuseum van het Joods Cultureel Kwartier geeft een eigentijdse invulling aan deze beroemde vertelling uit de Tora, het begin van de Hebreeuwse bijbel.

 Expositie
Dick Bruna’s ruben en de ark van noach

Van 30 september tot en met 30 september 2019

Op de zolder van het museum kan iedereen kijken en luisteren naar de doorlopende voorstelling ruben en de ark van noach, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dick Bruna. Het verhaal is ingesproken door acteur Pierre Bokma.

In de aansprekende voorstelling komen de figuren uit het kinderboek van Dick Bruna tot leven met bewegende beelden, licht en geluid. Een animatie verbeeldt hoe Ruben de rups samen met zijn vriendinnetje en de andere dieren twee aan twee de boot opgaan die Noach heeft gebouwd. Kinderen en hun ouders horen de geluiden van de dieren en de stortvloed van het water over de aarde. Ze zien hoe het verhaal afloopt, als het na veertig dagen van hevige regenval weer droog wordt en alle dieren aan land kunnen.

Het verhaal is ingesproken door acteur Pierre Bokma, die het net zo mooi voorleest als Dick Bruna (1927-2017) het opschreef en tekende. Kinderen kunnen de 10 minuten durende voorstelling bekijken terwijl ze op het grote bed liggen in de zolderkamer van het Kindermuseum, dat op een speelse manier ingericht is als het huis van een joodse familie.


>Joods Historisch Kindermuseum
Nieuwe Amstelstraat 1

Museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here