Home Exposities in Oost Joods Historisch Kindermuseum | nu te zien |

Joods Historisch Kindermuseum | nu te zien |

0

Eli Content (1943) maakte voor de zolder van het Kindermuseum een Droombos vol gekke en clowneske figuren. Een bos waar geheimzinnige geluiden klinken en waar bomen, dieren en mensen zo verbonden zijn dat je bijna niet ziet waar de een ophoudt en de ander begint.

 Expositie
Droombos
Eli Content

Van 28 november tot en met januari 2021

Eli Content liet zich voor dit Droombos inspireren door de grote wandschilderingen die Marc Chagall maakte voor het Joods Theater in Moskou. Waar Chagall de figuren schilderde, maakte Content zijn figuren van karton en beschilderde ze daarna.

In de wondere scheppingswereld van Eli Content gaat je fantasie vanzelf stromen en dat is precies de bedoeling. Kinderen kunnen in het atelier droomfiguren van afvalkarton maken en deze in het Droombos ophangen. Voor wie liever schrijft is er een schrijfplek om een droom aan het bos toe te vertrouwen. Voor Eli is het Droombos een ode aan Chagall. Voor het Kindermuseum is het een ode aan Eli Content en daarmee aan de kunst van het maken.


Joods Historisch Kindermuseum →
Nieuwe Amstelstraat 1

Museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.