Home Exposities in Oost Joods Museum Junior | te zien

Joods Museum Junior | te zien

0

Doorlopend | Binnen de muren van het Joods Museum vind je het Joods Museum junior. Hier kunnen kinderen zich onderdompelen in de Joodse cultuur. Het museum is ingericht als het huis van een Joodse familie. Het leuke is dat je álles mag aanraken. Je kunt muziekinstrumenten bespelen, Hebreeuwse letters leren of broodjes bakken in de koosjere keuken.

Expositie
Het huis van een Joodse familie

Te zien doorlopend

Voor Joodse kinderen is het een feest van herkenning, voor niet-Joodse kinderen een fantastische kennismaking met een andere cultuur. Trek gerust een paar uur uit, want er is van alles te ontdekken! Het Joods Museum junior is ook heel geschikt voor kinderfeestjes en schooluitjes.

Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar maken in het Joods Museum junior op speelse wijze kennis met Joods leven en de Joodse tradities. Zo leren ze over de Hebreeuwse taal, de Tora en koosjer eten.

Ook jongere kinderen kunnen, uitsluitend onder begeleiding, terecht in dit museum. Leuke activiteiten voor hen zijn bijvoorbeeld bakken in de keuken of muziek maken op zolder.


Joods  Museum Junior →
Nieuwe Amstelstraat 1

Museum over het jodendom, gevestigd bij het Waterlooplein in het hart van de oude jodenbuurt. In vaste en tijdelijke tentoonstellingen en evenementen wordt hier de geschiedenis en de cultuur van de joden in Nederland zichtbaar.


Vorig artikelFoam | te zien
Volgend artikelArtis Groote Museum | te zien