Home Exposities in Oost Nationaal Holocaustmuseum | geopend

Nationaal Holocaustmuseum | geopend

0
Foto Office Winhov | Stefan Müller

Samen tonen de ongeveer 2500 voorwerpen, herontdekte foto’s en films, geluidsopnamen, documenten en installaties in dit museum de geschiedenis van de Holocaust in Nederland en in de concentratie- en vernietigingskampen in bezet Europa.

Expositie
Verdiep je in de geschiedenis van de Jodenvervolging

Geopend

Het museum toont het medaillon van een Joods meisje op de vlucht. De mantel waarin een als Sinterklaas verklede verzetsman illegale documenten rondbracht. Een broche die vlak bij de gaskamers van Sobibor werd opgegraven. De objecten komen uit tientallen museumcollecties uit binnen- en buitenland. Ook toont het Nationaal Holocaustmuseum recent geschonken voorwerpen van overlevenden en nabestaanden die nog nooit eerder voor het publiek te zien waren.

Nationaal Holocaust museum →
Plantage Middenlaan 27

Het Nationaal Holocaustmuseum is het eerste en enige museum dat de geschiedenis van de Jodenvervolging in heel Nederland vertelt. Ook het dagelijks leven van Joden voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding zoals Joden die meemaakten en de omgang met de Holocaust in de Nederlandse herinneringscultuur komen in het museum aan bod.