Home Exposities in Oost Verzetsmuseum | met de tram

Verzetsmuseum | met de tram

0

Het museum heeft zijn deuren gesloten voor werkzaamheden aan een volledig nieuwe vaste tentoonstelling. Nu rijdt een historische tram een route van een uur door het Centrum en Oost

De tram doet een groot aantal plekken aan die verbonden zijn aan de geschiedenis van de bezetting, de Jodenvervolging en het verzet. Museumdocenten van het Verzetsmuseum lichten tijdens de rit deze geschiedenis toe en vertellen onder (veel) meer over de Hollandsche Schouwburg, de crèche van Henriëtte Pimentel, het Muiderpoortstation, de fusillade in het Eerste Weteringplantsoen, de razzia op het Waterlooplein en de Februaristaking.

Tickets voor de Verzetstram zijn te koop via de website van het Verzetsmuseum. De rondritten zijn bedoeld voor volwassenen. Adviesleeftijd voor kinderen is vanaf 14 jaar.


Verzetsmuseum →
Plantageparklaan 61

Persoonlijke verhalen en authentieke objecten van politieke gevangenen uit Dachau – overwegend verzetsmensen – maken inzichtelijk hoe gevangenen hun menselijkheid probeerden te bewaren in een systeem gericht op ontmenselijking.