Home Exposities in Oost Verzetsmuseum | Verzet tegen slavernij | tot 15 augustus

Verzetsmuseum | Verzet tegen slavernij | tot 15 augustus

0

Verzet tegen slavernij is de eerste pop-up tentoonstelling van het Nationaal Slavernijmuseum, in samenwerking gemaakt met het Verzetsmuseum Amsterdam, en behandelt zowel de slavenopstanden als de opkomst van de Nederlandse anti-slavernij-activisten, ofwel de abolitionisten. Dat waren vaak jongeren en vrouwen.

Expositie
Verzet tegen slavernij

Te zien tot 15 augustus

Berichten over de behandeling van de tot slaaf gemaakte mensen drongen steeds vaker door tot de Nederlandse samenleving en wekten verontwaardiging. De 17-jarige Frits Moquette richtte bijvoorbeeld, na het lezen van de brieven van zijn vader in Suriname en het boek Uncle Tom’s Cabin, het Jongelings Genootschap ter Afschaffing der Slavernij op.

Expositie
Nederland in de Tweede Wereldoorlog

Te zien doorlopend

Ontdek verhalen van mensen in een tijd vol moeilijke keuzes en beleef de sfeer van bezet Nederland. In een schitterend decor doorloop je zes fases van de bezettingstijd. Elke fase wordt geïntroduceerd door een grote filmprojectie over de politieke en internationale context. Verder vertellen kleine, aangrijpende persoonlijke verhalen samen het grotere verhaal. Je kunt de verhalen lezen of beluisteren. Verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse. Ook pro-Duitse Nederlanders komen aan bod.

Het Verzetsmuseum is open van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is 14 euro en met een Museumkaart gratis

www.verzetsmuseum.org


Verzetsmuseum →
Plantageparklaan 61

Persoonlijke verhalen en authentieke objecten van politieke gevangenen uit Dachau – overwegend verzetsmensen – maken inzichtelijk hoe gevangenen hun menselijkheid probeerden te bewaren in een systeem gericht op ontmenselijking.