Home Exposities in Oost Verzetsmuseum | te zien

Verzetsmuseum | te zien

0

Doorlopend | Van mei 1940 tot mei 1945 was Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders? Een expositie met aangrijpende, persoonlijke verhalen over het dagelijks leven, collaboratie, Jodenvervolging en verzet van 1940-45.

Expositie
Nederland in de Tweede Wereldoorlog

Te zien doorlopend

Ontdek verhalen van mensen in een tijd vol moeilijke keuzes en beleef de sfeer van bezet Nederland. In een schitterend decor doorloop je zes fases van de bezettingstijd. Elke fase wordt geïntroduceerd door een grote filmprojectie over de politieke en internationale context. Verder vertellen kleine, aangrijpende persoonlijke verhalen samen het grotere verhaal. Je kunt de verhalen lezen of beluisteren. Verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse. Ook pro-Duitse Nederlanders komen aan bod.

Het Verzetsmuseum is open van 10.00 uur tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is 14 euro en met een Museumkaart gratis.


Verzetsmuseum →
Plantageparklaan 61

Persoonlijke verhalen en authentieke objecten van politieke gevangenen uit Dachau – overwegend verzetsmensen – maken inzichtelijk hoe gevangenen hun menselijkheid probeerden te bewaren in een systeem gericht op ontmenselijking.