Home Exposities in Oost Stadsarchief | nu te zien

Stadsarchief | nu te zien

0

Tot 11 juli | Rond 1900 maakte Amsterdam een snelle groei door. Handel en bedrijvigheid gaven de stad na lange tijd dynamiek. Het leven kreeg weer kleur.

Expositie
Breitner, Israels en tijdgenoten. Amsterdam in aquarel en pastel

Te zien tot 11 juli

Kunstenaars zoals George Hendrik Breitner, Isaac Israels, Piet Mondriaan en Leo Gestel lieten zich inspireren door de nieuwe tijd. Drukke winkelstraten, het woelige uitgaansleven, de bouw van warenhuizen en nieuwe woonwijken, het werk in fabrieken en ateliers. Samen met andere kunstenaars legden zij de stad in al zijn facetten vast, in de sprankelende tinten van aquarel en pastel.

Het nieuwe elan is volop aanwezig in de tentoonstelling Breitner, Israels en tijdgenoten, Amsterdam in aquarel en pastel. Het Stadsarchief Amsterdam brengt voor deze expositie eenmalig topstukken uit tal van Nederlandse collecties bijeen. De mooiste werken van het Stadsarchief worden getoond in samenhang met bijzondere bruiklenen uit onder andere het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Frans Hals Museum, Centraal Museum en particuliere collecties. Vele van deze werken zijn zelden of nooit eerder tentoongesteld.


Stadsarchief →
Vijzelstraat 32

Het Stadsarchief Amsterdam, het voormalig gemeentearchief, beheert archiefmateriaal over de geschiedenis van Amsterdam en de Amsterdammers.