Home Exposities Stadsarchief

Stadsarchief

0

De tentoonstelling Fietsstad Amsterdam toont met een groot aantal beelden de uitdagingen, mijlpalen en toekomstplannen die Amsterdam tot voorbeeld hebben gemaakt van duurzame mobiliteit en leefbaarheid  voor steden over de hele wereld.

Expositie
Fietsstad Amsterdam

Te zien tot 30 juni

Het lijkt of prettig fietsen in Amsterdam altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Maar niets is minder waar. De fietsvriendelijkheid van Amsterdam kwam met de snelle opkomst van de auto in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw lelijk in de verdrukking. Amsterdammers komen in protest en met de komst van de Fietsersbond werd het pleiten voor veilig fietsen en een leefbare stad gestructureerd. Door vruchtbare samenwerking tussen gemeente, bewoners, de Fietsersbond en andere actiegroepen heeft de stad stap voor stap ruimte gemaakt voor de fiets. Ruim veertig jaar fietsbeleid heeft de stad onherkenbaar veranderd en verbeterd, en Amsterdam blijft zich steeds verder ontwikkelen.


> Stadsarchief
Vijzelstraat 32

Het Stadsarchief Amsterdam, het voormalig gemeentearchief, beheert archiefmateriaal met betrekking tot de geschiedenis van Amsterdam en de Amsterdammers.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here