Home Nu in... Exposities Nu in Stadsarchief

Nu in Stadsarchief

0

Film was destijds een totaal nieuwe kunst, waarin de suggestie van beweging levensecht lijkt en tijd een extra dimensie toevoegt. Die nieuwe kunst was van grote invloed op de fotografie. De tentoonstelling biedt een breed panorama van fotografische en filmische creativiteit. Originele foto’s van 35 internationaal bekende fotografen en een selectie van filmfragmenten geven een indringend en veelzijdig beeld van Amsterdam tijdens het interbellum.

Expositie
Modern Perspectives. Foto & Film Amsterdam 1920-1940

Te zien tot 16 februari

We zien Amsterdam als een stad van voortdurende veranderingen, een moderne stad waar het leven sneller gaat. Foto en film waren de ideale media om die dynamiek te laten zien. Er zijn foto’s en films te zien van Joris Ivens, Germaine Krull, Erwin Blumenfeld, Eva Besnyö, John Fernhout, Mark Kolthoff en vele anderen. Het is een internationaal gezelschap waaronder veel emigranten en naar verhouding ook veel vrouwen. Ze deelden lief en leed én beïnvloedden elkaar in nieuwe toepassingen van de film- en fotocamera.


Stadsarchief→
Vijzelstraat 32

Het Stadsarchief Amsterdam, het voormalig gemeentearchief, beheert archiefmateriaal met betrekking tot de geschiedenis van Amsterdam en de Amsterdammers.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here