Home Exposities in Oost Oba Javaplein | te zien tot 2 februari

Oba Javaplein | te zien tot 2 februari

0

Kinderen ontwierpen een grote buurtkaart, de Indische Buurt Eilanden en de bijzondere schuilplekken voor wilde dieren. Deze expositie is het eindresultaat van het kunstproject De Stad mijn buurt en Ik onder leiding van Mette Steincke. De buurtkinderen exposeren samen met kunstenaars.

Expositie
De Stad mijn buurt en Ik
Te zien van 17 november tot en met 2 februari

De expositie is het eindresultaat van het kunstproject De Stad mijn buurt en Ik onder leiding van Mette Steincke. Het project bestaat uit kunstworkshops voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en een expositie. In de workshops, begeleid door Ursula Woerner en Mette Steincke, namen de kinderen hun eigen buurt onder de loep. Ze onderzochten vragen als: Wat is een stad? Wat hoort bij mijn buurt? Waar voel ik me thuis?

Ze bedachten fictieve steden en ontwierp droomhuizen en leuke ontmoetingsplekken. Kinderen uit de Indische Buurt maakten hun eigen buurtkaart. Daarop zie je wat ze in de buurt belangrijk of mooi vinden, waar ze graag komen, wat ze elke dag zien en waar ze elkaar ontmoeten.

In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van Horst Gruterink en de Clubhaus Architecten Marjan van Herpen en Claudia Temperilli.


Oba Javaplein
Javaplein 2

In de openbare bibliotheek zijn regelmatig exposities te zien, zowel in de centrale Oba aan het Oosterdok als in de andere vestigingen in Oost.