Home Exposities Oba Javaplein

Oba Javaplein

0

De tentoonstelling Groeten uit de Javastraat bestaat uit beelden en persoonlijke verhalen die gedurende 365 dagen zijn opgedaan in de kilometer lange Javastraat. De tentoonstelling Tussen Kunst en Kids laat werk zien dat door kinderen van het BuurtAtelier is gemaakt in samenwerking met lokale kunstenaars.

Expositie
Groeten uit de Javastraat

Te zien van 22 november tot 24 februari

Marnix Haak besloot een jaar lang niet zijn straat ‘de Javastraat’ uit te komen. Van 1 september 2016 tot en met 1 september 2017 maakte hij 200 video’s in de straat en leerde honderden buurtbewoners kennen. Door het ondernemen van verschillende activiteiten leerde hij zijn straat en de buurt echt goed kennen.

In de expositie worden bijzondere ontmoetingen uitgelicht, waaronder een week lang schoonmaken met de jongens van de reinigingsdienst en zijn contact met buurvrouw Yvonne die ongeneeslijk ziek was. Door het centraal stellen en zichtbaar maken van de verhalen en personen die hij heeft leren kennen, wordt voelbaar hoeveel sociale rijkdom er om je heen is. ‘Het jaar heeft mij laten zien dat we veel meer voor elkaar kunnen betekenen dan we denken’, aldus Marnix.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek aan het Javaplein. Meer over Marnix Haak en zijn project over de Javastraat is te lezen op jaffajaffa.nl.

Expositie
Tussen Kunst en Kids

Te zien van 22 november tot 24 februari

In een reeks workshops van Het Buurtatelier maken kinderen van 6 tot 10 jaar kennis met diverse technieken en nieuwe materialen. Ze ontmoeten vier kunstenaars uit verschillende disciplines en lieten zich daardoor inspireren. De kunstenaars lieten hun werk zien en vertelden over hun inspiratie en hun plezier bij het maken, de ‘flow’.

Reza, 7 jaar

Deze ontmoetingen vormen de inspiratie voor de kinderen om hun eigen kunstwerken te maken. Hieruit ontstaat verrassend werk. Op de opening en tijdens de expositie zijn er workshops op de jeugdafdeling Oba Javaplein, met textielkunstenaar Severine Amsing.

In de expositie worden de kunstwerken van de kinderen tentoongesteld naast het werk van de deelnemende kunstenaars. Dat zijn: Severine Amsing, textielkunstenaar, Ralf Westerhof, kinetisch kunstenaar, Meta Joanknecht, beeldend kunstenaar en Edson Bruno Filho, beeldend kunstenaar.


Oba Javaplein
Javaplein 2

In de openbare bibliotheek zijn regelmatig exposities te zien, zowel in de centrale Oba aan het Oosterdok als in de andere vestigingen in Oost.


 

DELEN
Vorig artikelSBK Galerie KNSM
Volgend artikelLoods 6 | Bagagehal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here