Home Exposities in Oost Factor IJ | te zien

Factor IJ | te zien

0

Tot 28 januari | Bij Factor IJ is het resultaat te zien van Mens! een  kunsteducatieproject van De Rode Loper op School. Leerlingen van de Willibrordschool op IJburg maakten levensgrote mensfiguren tijdens de Kunst- en Technieklessen

Expositie
Mens!

Tot 28 januari

De tentoonstelling bestaat uit een bonte verzameling figuren, die allemaal van een ander restmateriaal zijn gemaakt. Van hout, karton, plastic, tot knuffels, takken en leer. Door de grote diversiteit valt vooral op wat ze gemeen hebben: mens-zijn!

Mens! is een kunsteducatieproject van De Rode Loper op School en bestaat uit een reeks van vijf lessen. Kunst- en techniekdocent Gerald Maurice heeft met ruim honderd kinderen, zes klassen van de Willibrordschool, aan dit project gewerkt. In de eerste twee lessen is per klas een skelet gemaakt. Leerlingen bekeken de mens vanuit biologisch oogpunt en construeerden elk onderdeel van het menselijk lichaam van gips en ijzerdraad. Van ellepijp, onderkaak, middenrif tot kleine teen.

Daarna werkten ze als echte kunstenaars en dachten na over vragen zoals: hoe zal de mens evolueren? Hebben we straks vleugels en zwemvliezen? Ook zijn er veel verwijzingen naar de kunstgeschiedenis en keken de kinderen naar werk van onder anderen de kunstenaars Antony Gormley, Folkert de Jong, David Altmejd en Niki de Saint Phalle.

Openingstijden woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.


Factor IJ →
Pampuslaan 11

Factor IJ is een kunstuitleen, designwinkel en culturele ontmoetingsplek in één nodigt uit om kunst onderdeel te maken van het dagelijks leven. Iedereen kan in het lichte en ruime pand aan de Pampuslaan kunst en design ervaren en simpel en betaalbaar een kunstwerk huren of kopen. Bovendien kun je in Factor IJ gewoon genieten van een kopje kwaliteitskoffie in de koffiebar, rustig werken met snelle wifi of in de designwinkel een bijzonder cadeau kopen van een Nederlandse ontwerper.