Home Exposities in Oost Meevaart | te zien

Meevaart | te zien

0

Tot 25 maart | De tentoonstelling Lokale Amsterdammers vertelt de uitzonderlijke levensverhalen van gewone Amsterdammers en schetst een veelzijdig portret van onze stad.

Expositie
Lokale Amsterdammers

Te zien van 14 januari tot en met 25 maart

Amsterdam is altijd een smeltkroes van culturen en persoonlijkheden geweest, maar in het laatste decennium is de stad in razend tempo veranderd. Gemeenschappen botsen, sommige proberen het verleden veilig te stellen, andere prediken de toekomst, en weer andere kijken toe. Als getuigen van deze transformatie is het de ambitie van kunstenaar Laura Ponchel, Hicham Sabir en Ralph Lemaréchel om de geschiedenis van deze gemeenschappen vast te leggen, voordat ze verdwenen zijn.

Laura en Hicham zijn twee Franse kunstenaars die naar Amsterdam verhuisden en verliefd werden op de stad. Laura fotografeert al jaren het eco-activisme in Nederland, en Hicham houdt zich als schrijver bezig met persoonlijke verhalen en gentrificatie.


De Meevaart
Balistraat 48A

In de Meevaart staan meedoen, elkaar ontmoeten, leren en ontwikkelen van ondernemerschap centraal. Het is daarmee een plek waar de gebruikers gestimuleerd worden om plannen te maken en uit te voeren. De Meevaart heeft een theaterzaal, een bewegingsruimte en een grote keuken waar wekelijks door verschillende groepen gekookt wordt. Verder is er enkele grotere en kleinere ruimtes waar vaste gebruikers wekelijks hun activiteiten uitvoeren, maar die ook verhuurd worden voor workshops, congressen, vergaderingen of boekpresentaties.