Home Exposities in Oost Amsterdam Museum | Refresh Amsterdam #2 | tot 25 februari

Amsterdam Museum | Refresh Amsterdam #2 | tot 25 februari

0

Hoe bepaalt geweld uit het verleden je leven in het heden? Wat geef je door aan volgende generaties? In Refresh Amsterdam #2 zijn werken van twintig kunstenaars uit verschillende disciplines te zien, geselecteerd door middel van een open call. Met hun werk tonen zij hoe oorlogen en conflicten over de hele wereld en door de tijd heen een rol spelen in de stad Amsterdam.

Expositie
Refresh Amsterdam #2

Te zien tot 25 februari

Refresh Amsterdam is een tweejaarlijkse, interdisciplinaire manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur. Deze tweede editie is georganiseerd samen met meer dan twintig Amsterdamse culturele instellingen, met het collectief We Sell Reality als hoofdpartner. Op diverse locaties is nog meer werk te zien van de hier getoonde makers en er is een wekelijks publieksprogramma van talks en performances verspreid door de stad.

Foto Amsterdam Museum, Gert Jan van Rooij.

Expositie
Panorama Amsterdam

Doorlopend te zien

Het eerste deel van de tentoonstelling laat een chronologische geschiedenis van Amsterdam zien, van de 16e eeuw tot nu. Het tweede deel laten we zien wat nú belangrijk is voor de stad. Daar horen ook thema’s en onderwerpen bij die (nog) niet tot de traditionele canon behoren. Omdat we altijd bezig zijn om niet alleen de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst van de stad te vangen. De geschiedenis wordt namelijk nu geschreven.

Naast de expositie Panorama Amsterdam zijn er verschillende tijdelijke exposities.


Amsterdam Museum →
Amstel 51

Het Amsterdam Museum aan de Amstel is een publieksvriendelijke plek waar je Amsterdam leert kennen in een museumgebouw dat in verbinding staat met de buurt, de stad en haar bewoners. Het stadsmuseum in de Kalverstraat wordt nu up-to-date gemaakt voor de komende decennia en restaureren het indrukwekkende monument.