Home Exposities in Oost Amsterdam Museum aan de Amstel | te zien

Amsterdam Museum aan de Amstel | te zien

0
Foto Amsterdam Museum, Gert Jan van Rooij.

Doorlopend | In Panorama Amsterdam, zie je de stad in al haar facetten. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.

Expositie
Panorama Amsterdam

Doorlopend te zien

Het eerste deel van de tentoonstelling laat een chronologische geschiedenis van Amsterdam zien, van de 16e eeuw tot nu. Het tweede deel laten we zien wat nú belangrijk is voor de stad. Daar horen ook thema’s en onderwerpen bij die (nog) niet tot de traditionele canon behoren. Omdat we altijd bezig zijn om niet alleen de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst van de stad te vangen. De geschiedenis wordt namelijk nu geschreven.

Naast de expositie Panorama Amsterdam zijn er verschillende tijdelijke exposities.

  • Welkom in de Noordside   Tot 30 oktober
  • Collecting the city   Tot 18 september
  • Koloniale verhalen: Work in progress   To 28 augustus

Amsterdam Museum →
Amstel 51

Het Amsterdam Museum aan de Amstel is een publieksvriendelijke plek waar je Amsterdam leert kennen in een museumgebouw dat in verbinding staat met de buurt, de stad en haar bewoners. Het stadsmuseum in de Kalverstraat wordt nu up-to-date gemaakt voor de komende decennia en restaureren het indrukwekkende monument.


 

Vorig artikelDe gemeente zoekt noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne
Volgend artikelLevering staal vertraagt start pontveer tussen Sluisbuurt en Sporenburg