Home Exposities in Oost Amsterdam Museum | nu te zien

Amsterdam Museum | nu te zien

0

Tot 25 juli | Refresh Amsterdam is een samenwerkingsproject over stadscultuur met werk van hedendaagse makers, te zien in ons museum én op diverse locaties in de stad. Het thema van deze eerste editie is ‘Sense of place’.

Expositie
Refresh Amsterdam

Te zien tot 25 juli

Refresh Amsterdam is een tweejaarlijkse manifestatie rond Amsterdamse stadscultuur met werk van hedendaagse makers. Het thema van deze editie is ‘Sense of place’. In de tentoonstelling in het Amsterdam Museum zijn werken van meer dan vijfentwintig kunstenaars(collectieven) uit verschillende disciplines te zien, elk met een eigen perspectief op de stad en haar grote sociale en culturele diversiteit.

De perceptie van de stad

‘Sense of place’ gaat over mensen en hun perceptie van een plaats. Steden zoals Amsterdam zijn constant in beweging. De cultuur van de buurt, de kwaliteit van de leefomgeving en processen zoals migratie, gentrificatie en de impact van het koloniale verleden, hebben invloed op hoe mensen zich verhouden tot een plaats en of zij zich er kunnen thuis voelen. Refresh Amsterdam vertrekt vanuit het besef dat stadscultuur bestaat uit de ervaringen van mensen met allerlei achtergronden, netwerken en tradities die constant in beweging zijn.

25 kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn Tyna Adebowale, Goeun Bae, Brian Elstak, Camara Gueye, Antonio José Guzman, Nicoline van Harskamp, Raquel van Haver, Tja Ling Hu, Daniel Jacoby, Elisa van Joolen, KIP Republic, Bas Kosters, Yunjoo Kwak, Jaasir Linger, Tirzo Martha, Suat Ögüt, Kevin Osepa, Antonis Pittas, Judith Quax, Simon(e) van Saarloos, Tamara Shogaolu, The Shadows Assembly, Dustin Thierry, United Painting en We Sell Reality.

Voor deze tentoonstelling is een speciale website ontwikkeld.


Amsterdam Museum →
Kalverstraat 92

Het stadsmuseum van Amsterdam, een ontmoetingsplek van en voor Amsterdammers en hét museum voor Nederlanders die de hoofdstad beter willen leren kennen. Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad Amsterdam.