Home Exposities in Oost Amsterdam Museum | nu te zien |

Amsterdam Museum | nu te zien |

0

In de tentoonstelling geeft het museum een inkijk in zijn gevarieerde collectie van ruim 100.000 objecten die stuk voor stuk een verhaal vertellen over de stad Amsterdam en haar bewoners. Van vreemde snuisterijen tot iconische werken. Van menselijke haarlokjes tot waardevolle schilderijen. Wat verzamelt een stadsmuseum allemaal?

Expositie
Bier

Te zien van 1 juni tot en met 1 november

In de tentoonstelling komt de bezoeker alles te weten over de Amsterdamse biergeschiedenis. Aan de hand van cultuurhistorische voorwerpen, zowel hedendaagse als oude kunst en archeologische topstukken wordt verteld over het brouwproces, de beeldvorming rondom bier en de cafécultuur die sinds de 17e eeuw is ontstaan. De tentoonstelling is te zien tot en met 1 november.

Expositie
Vrouwen van Nieuw-West

Te zien vanaf 10 juni 

In het jongste en meest diverse stadsdeel van Amsterdam zijn het vaak vrouwen die zichtbaar of op de achtergrond, inhoud, kracht en kleur geven aan hun buurt, wijk en stadsdeel. Ze maken het verschil als vrijwilliger, professional, moeder, bewoner, activist of vertegenwoordiger. In Vrouwen van Nieuw-West vertellen vrouwen uit Nieuw-West aan de hand van foto’s hun eigen verhaal. Samen met Pakhuis de Zwijger produceerde het Amsterdam Museum in de afgelopen anderhalf jaar al twaalf buurttentoonstellingen in het stadsdeel waarin vrouwen zelf zichtbaar maken wie ze zijn en welke rol ze in hun wijk spelen. Daarnaast was er een reizende buitententoonstelling in heel de stad, die onder andere te zien was aan de Sloterplas en bij het stadhuis. En nu staan de vrouwen van Nieuw-West met een nieuwe tentoonstelling in het Amsterdam Museum.

Vaste exposities
Amsterdam DNA en Amsterdam Wereldstad

In de twee vaste tentoonstellingen van het Amsterdam Museum, Amsterdam DNA en Amsterdam Wereld – Stad leert de bezoeker alles over onze hoofdstad. Amsterdam DNA geeft in een eenrichtingsparcours van ongeveer 1 uur een boeiend overzicht van de geschiedenis van Amsterdam. Aan de hand van de vier kernwaarden van de stad; ondernemerschap, vrijdenken, burgerschap en creativiteit, ontdekt de bezoeker het verhaal van de stad, verdeeld over zeven periodes.

Sinds de zomer van 2018 toont het Amsterdam Museum een aansluitende tentoonstelling: Amsterdam Wereld – Stad. In deze tentoonstelling, verdeeld over zes zalen, wordt de relatie tussen Amsterdam en de rest van de wereld in beeld gebracht. Het is de eeuwenlange en intensieve interactie tussen de stad en de wereld die de geschiedenis van Amsterdam kenmerkt.


Amsterdam Museum →
Kalverstraat 92

Het stadsmuseum van Amsterdam, een ontmoetingsplek van en voor Amsterdammers en hét museum voor Nederlanders die de hoofdstad beter willen leren kennen. Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad Amsterdam.