Home Exposities in Oost Framer Framed | te zien

Framer Framed | te zien

0
Foto © Jean Marc Abelard / K2D.

Tot 1 juli | KAZAL – Narrating Haitian Memories is een fotoproject dat de herinneringen aan de dictatuur van François Duvalier in Haïti opspoort via de geschiedenis van Kazal.

Expositie
KAZAL – Narrating Haitian Memories
Te zien tot  1 juli

Tot 1 juli | Dit dorp ten noorden van Port-au-Prince, is de plek waar een traumatische gebeurtenis in de hedendaagse geschiedenis van het land plaatsvond, dat uit de officiële geschiedenis is gewist: het bloedbad van Kazal. In 1969 sloegen milities van het Duvalier-regime een boerenopstand in Kazal bloedig neer. Deze boeren protesteerden tegen de zware belastingen en het verbod op het gebruik van de rivier in hun dorp


Expositie
The Silence of Tired TonguesTe zien tot  31 juli

De titel van de tentoonstelling is ontleend aan een populair lied uit 1972 van de legendarische zanger Elis Regina, getiteld ‘Casa no campo’ (huis op ’t platteland) en gecomponeerd door Tavito en Zé Rodrix. De teksten zijn een klaagzang ter ere van stilte in een omgeving die in een staat van buitensporige onrust verkeerde — in die periode ging Brazilië gebukt onder een onderdrukkende militaire dictatuur.

Vijftig jaar later is het lied weer relevant, mede vanwege het politieke klimaat dat wordt bepaald door uitsluiting, onderdrukking en uitbuiting. Toch weerspiegelt deze titel een existentiële visie — wie van ons, wereldwijd, is niet moe van de onrust die we de afgelopen jaren hebben ervaren en gezien?

‘The Silence of Tired Tongues’ nodigt zowel kunstenaars als het publiek uit om na te denken over stilte en vermoeidheid door middel van explosie aan kleuren, woorden en verhalen in bewegend beeld en geluid.


Framer Framed →
Oranje-Vrijstaatkade 71

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur, met een expositieruimte in Amsterdam-Oost. De exposities bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. De exposities tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken.