Home Exposities in Oost Framer Framed | nu te zien

Framer Framed | nu te zien

0
We Sell Reality, Powerplay – Deals All Over, 2021.

Tot 19 november | Powerplay – Deals All Over verbeeldt de drang tot overleven en hoe het is om ontwricht te zijn, maar het laat ook de trots, liefde en kracht zien van de deelnemers. Het collectief laat de realiteit zien van mensen die de consequenties van de deals direct ervaren.

Expositie
Powerplay – Deals All Over
Te zien van 9 oktober tot 19 november

We Sell Reality is een sociaal tegendraads label dat zich toelegt op het maken van producten, grafische ontwerpen, installaties en performances. Het collectief bestaat nu uit vijftien social designers. De meeste leden van het collectief zijn vluchtelingen in een limbo-situatie. Hun leven staat in de wacht zolang hun geen verblijfsvergunning wordt toegekend.

Als collectief reflecteert We Sell Reality op de paradox van gesloten grenzen voor de één en open grenzen voor de ander. Voor migranten die geen rijkdommen bezitten blijken de grenzen vrijwel onmogelijk te passeren. Diezelfde grenzen zijn voor iemand in het bezit van een Europees paspoort heel eenvoudig fysiek, of door middel van handel, te passeren. Het collectief maakt de afhankelijkheidspositie die hierdoor bij sommigen ontstaat, zichtbaar. De projecten van We Sell Reality geven uiting aan een Europa dat teleurstelt vanwege een falend asielbeleid.

Tot 16 januari | Is het oké om een trotse alien te zijn in een wereld waar gemarginaliseerden zich vervreemd voelen?

Expositie
Court for Intergenerational Climate Crimes

Te zien tot 16 januari

Met het uitkomen van het vernietigende klimaatrapport van de Intergovernmental Panel on Climate Change vorige maand, een zomer vol overstromingen en bosbranden en het winnen van de klimaatzaak tegen Shell lijkt de omvang en ernst van de klimaatcrisis nationaal en mondiaal doorgedrongen te zijn.

De expositie de Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC) is een samenwerking tussen de Indiase schrijver, academicus, advocaat en activist Radha D’Souza, de Nederlandse kunstenaar Jonas Staal en Framer Framed. Na twee jaar voorbereiding en onderzoek, wordt het project vanaf 25 september publiek en zal het de vorm aannemen van een ‘meer dan menselijk tribunaal’ om intergenerationele klimaatmisdaden te vervolgen.


Framer Framed →
Oranje-Vrijstaatkade 71

Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur, met een expositieruimte in Amsterdam-Oost. De exposities bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, visuele cultuur en politiek. De exposities tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken.