Home Exposities in Oost Galerie 23 | nu te zien

Galerie 23 | nu te zien

0

Tot 3 oktober | Met het project ‘Boundless Mutual Connection Through Art’ vraagt multidisciplinair beeldend kunstenaar Kenneth Beeker (1950) aandacht voor de vele kinderen die zijn gestorven en gevlucht uit de Syrische stad Homs.

Expositie
Boundless Mutual Connection Through Art’

Te zien tot 3 oktober

Beeker maakte het kunstwerk ‘Candy Colors over Destruction’ dat hij beschouwt als hommage aan deze kinderen. Dit kunstwerk bestaat uit 300 op zichzelf staande, unieke, kunstwerken en wordt als zodanig te koop aangeboden aan kunstliefhebbers op verschillende plaatsen en tijden, als een artistieke benadering van het vluchtelingenpad dat wordt bepaald door de grilligheid van het lot.

Beekers’ tentoonstelling waarbij de eerste resultaten van het project zichtbaar zijn, vindt plaats vanaf 29 augustus tot en met 3 oktober 2021.

De 300 werken die ‘Candy Colors over Destruction’ behelzen, worden verspreid door uitgifte aan 300 kunstliefhebbers op verschillende plaatsen en tijden, als een artistieke benadering van het vluchtelingenpad, dat wordt bepaald door de grilligheid van het lot. Leidt dit tot enig gevoel van collectiviteit en mede- verantwoordelijkheid, met een eigen dynamiek? Wordt dit kunstwerk ooit weer herenigd?


Galerie 23
KNSM-laan

Galerie 23 maakt exposities met kunst en kunstenaars uit Afrika, de Caraïben en Suriname, wonend en werkend aldaar of in Europa en verkoopt daarnaast werk uit stock