Home Exposities Galerie 23

Galerie 23

0

Met haar kunst vertelt Sonya Wilson verhalen, die onder ‘Parallel Lives’ vallen, haar langlopende project waarbij ze dezelfde vragen stelt: waar komen we vandaan, waar gaan we naartoe?

Expositie
Parallel Lives

Te zien van 2 tot 30 september

Het werk van Sonya Wilson komt voort uit zelfexpressie, waarbij het publiek wordt uitgedaagd om het zelf te interpreteren, want hoe de verhalen exact in elkaar zitten, hoort ze het liefst van de toeschouwer.

Wilson is geboren in Londen met Jamaicaans Marron roots. Ze studeerde in 1991 af aan de University for the Creative Arts in Farnham, Engeland, waar ze Textile Design studeerde. Ze woont al twintig jaar in Nederland.

Wilson is een multimediakunstenaar wiens werk haar complexe en veelgelaagde perspectieven onderzoekt; perspectieven die zijn afgeleid van haar Afrikaanse, Caribische, Nederlandse en Brits sociale ervaringen. In haar werk heeft ze het over een gedeelde ervaring; van verandering, overdracht en overleving. Ze merkt op dat hoewel we veel verschillende perspectieven lijken te hebben, we ook erg op elkaar lijken. Deze overeenkomsten geeft ze op doek of een ander medium weer, voor anderen om te verkennen.

Wilson maakt gebruik van mixed-media-technieken, Indiase inkt, collage, keramiek en acrylverf op canvas of papier. Haar werk wordt gekenmerkt door figuratieve en abstracte beelden met felle kleuren en patronen in allerlei richtingen en dikke penseelstreken die laag over laag worden aangebracht.


Galerie 23
KNSM -laan

Galerie 23 maakt exposities met kunst en kunstenaars uit Afrika, de Caraïben en Suriname, wonend en werkend aldaar of in Europa en verkoopt daarnaast werk uit stock


 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here