Home Exposities Galerie 23

Galerie 23

0

Zuid-Afrikaanse kunstenaar Ndikhumbule Ngqinambi (Kaapstad, 1977) toont in een solo-tentoonstelling grote doeken en werken op papier. In zijn werk onderzoekt hij de menselijke strijd die hij op een figuratieve manier overbrengt.

Expositie
Ndikhumbule Ngqinambi | Staying Afloat

Te zien van 5 juni tot en met 9 juli

Ndikhumbule over blijven drijven

‘Drijvend blijven verwijst naar het idee van overleving, cultureel, religieus, sociaal en politiek.Van deze context is het oppervlak van dit werk van groot belang omdat het je overleving bepaalt.” Een beeld, “Sound Waves” een man die op een viool vaart , het is een verwijzing naar een persoon die doorgaat met geluid of muziek, het is of muziek een meditatief apparaat is, of het is gewoon een geloof in de hoge kracht van het geluid. 80 procent van alle schilderijen die ik in mijn carrière heb gemaakt, hebben zijn geïnspireerd door geluid, daarom dient geluid als een goede basis voor het voortbestaan ​​van mijn creatieve carrière.
Toevluchten die de Middellandse Zee oversteken met opgeblazen boten, hun overleving is afhankelijk van hun wil om in leven te blijven, en vooral de sterke punten van de boot, als de boot op het oppervlak kan blijven drijven, bestaat de kans dat ze hun bestemming bereiken .
‘De spelers” sommige figuren op een vinyl. Het vermogen om het tempo te houden met de snelheid van het record kan worden beschouwd als blijven drijven, want als je concentratie zou verliezen, zou je vallen. Het gaat om het begrijpen of kennen of beheersen van je vak, niet alleen in kunst en muziek, maar ook op andere gebieden. Door het ritme te houden, motiveer je je tempo, zodat je niet valt. Deze hoeveelheid werk is gemotiveerd door de noodzaak om bij te blijven met wat ik ook doe.’

 


Galerie 23
KNSM -laan

Galerie 23 maakt exposities met kunst en kunstenaars uit Afrika, de Caraïben en Suriname, wonend en werkend aldaar of in Europa en verkoopt daarnaast werk uit stock


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here