Home Exposities in Oost SBK Galerie 23 | te zien

SBK Galerie 23 | te zien

0

Tot 21 september | Kunstwerken van Struikelblok bij Galerie 23. Zij typeren zich door het warme kleurenpalet en de losse schilderstijl van de kunstenaar.

Expositie
Tamaras/Tomorrow
George Struikelblok

Te zien tot 21 september

Struikelblok schildert wat hij voelt; zijn werk is abstract zonder het figuratieve helemaal los te laten en in bijna al zijn doeken neemt hij teksten op. Naast schilderen werkt hij ook in andere media. Zo maakt hij ruimte vullende installaties, assemblage-achtige sculpturen en plaatst hij iconische beelden in de openbare ruimte. Voor deze expositie zal ook zijn videowerk ‘Illuminations about Tomorrow’ vertoond worden.

Levensverhaal
Doormiddel van zijn kunstwerken vertelt Struikelblok zijn levensverhaal aan de toeschouwer. Zelf zegt Struikelblok over zijn werk: ‘In het begin waren mijn schilderijen somber en donker, maar in de kleurrijke schilderijen waar ik momenteel het meest bekend om ben vindt een geleidelijke verandering plaats. De negatieve emoties (…) maken plaats voor gelukkigere, in verband met mijn eigen gezinsleven en vaderschap. Open staan voor verandering, het omarmen van de dingen in het leven die het belangrijkst zijn, beïnvloeden nu de richting van mijn werk.’

Achtergrond
Struikelblok ontwikkelde zich in een relatief korte periode tot één van de belangrijkste kunstenaars in Suriname. Zijn opleidingen volgde hij aan de Nola Hatterman Kunstacademie in Paramaribo en de Edna Manley School in Jamaica.


SBK Galerie 23 →
KNSM-laan 307

SBK is een kunstuitleen & galerie voor particulieren en bedrijven. We willen met onze diensten een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. We vinden dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte.