Home Exposities in Oost Outsider Art Galerie | te zien

Outsider Art Galerie | te zien

0

Tot 5 februari | 25 jaar geleden werkte Frank Noordman als technicus bij de Burcht van Berlage in de Henri Polaklaan (het voormalig Vakbondsmuseum). In de hal van dit gebouw zag hij een lamp van ontwerper Jan Eisenloeffel die hem er toe aanzette al zijn Ikea lampen de deur uit te gooien om zelf lampen te gaan maken.

Tentoonstelling
Morgenster – de lampen van Frank Noordman

Te zien tot 5 februari

Frank Noordman (’s Hertogenbosch, 1958) woont ruim 40 jaar midden in de Amsterdamse rosse buurt en is ‘in alles wat hij heeft gedaan autodidact’.

Inspiratiebronnen zijn onder meer de stijlen uit de jaren 20 en 30 als Art Nouveau, Art Deco, Tiffany, Bauhaus en Italiaanse ontwerpers zoals het vroege werk van Ettore Sottsass. Maar ook de Amsterdamse Jordaan en rosse buurt met de franjes, porselein en kitscherige lampenkapjes. De verschillende stijlinvloeden en materialen maken zijn werk eclectisch en origineel.

Frank gebruikt uit principe alleen bestaande materialen en spullen die hij uit elkaar haalt en een nieuw leven in een andere vorm geeft. De coronatijd was een goudmijn voor hem, iedereen ging zijn huis of bedrijf renoveren en Frank vond de mooiste schatten bij het grofvuil en in afvalcontainers. De titel van de tentoonstelling ‘Morgenster’ verwijst hier naar: een persoon die op zoek gaat naar bruikbare spullen bij het grofvuil.


Outsider Art Galerie→
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.

Vorig artikelPrachtig en krachtig oud
Volgend artikelZege op Heerenveen komt van ver