Home Exposities in Oost Outsider Art Galerie | Je tikt er tegen… | tot 2 maart

Outsider Art Galerie | Je tikt er tegen… | tot 2 maart

0

Veertien kunstenaars verbonden aan Reakt Den Haag (Parnassia Groep) maakten een boek met eigen teksten en afbeeldingen in samenwerking met fictieve boekhandel Maldoracca – een kunstinitiatief van Ibrahim R. Ineke en Anthony Blokdijk. De boeken worden uitgegeven via het print-on-demand systeem. In de tentoonstelling zijn deze boeken en autonoom werk te zien.

Tentoonstelling
Je tikt er tegen en het zingtTe zien tot en met 2 maart

In 2020 werd het startschot gegeven voor een kunstboekenproject in de GGZ. Onder begeleiding van Reakt verschenen inmiddels elf boeken van schilders, tekenaars, dichters, schrijvers, fotografen en andere multitalenten met een GGZ-achtergrond. De boeken verschenen onder de paraplu van de fictieve boekhandel Maldoracca. Binnen enkele maanden verschijnen er nog drie boeken.

Outsider kunstenaars zijn ‘anders’, meestal hebben ze geen kunstopleiding gevolgd en begeven ze zich buiten de mainstream kunstwereld. Soms hebben deze kunstenaars een psychische of verstandelijke beperking. Kenmerkend bij outsider kunstenaars is de innerlijke drang om te creëren zonder zich bezig te houden met commerciële doelstellingen of kennis van bestaande kunststromingen. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. Ook in de reguliere kunstwereld is er steeds meer belangstelling voor outsider art.


Outsider Art Galerie→
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.