Home Exposities in Oost Outsider Art Galerie | nu te zien |

Outsider Art Galerie | nu te zien |

0
Bert van Wijnen.

Outsider Art Galerie presenteert drie kunstenaars die bestaande beelden verzamelen en daarmee nieuwe beelden creëren. De collages geven een kijkje in de persoonlijke geschiedenissen van de kunstenaars.

Tentoonstelling
Bert van Wijnen | Naomi Schupper | Marcello Pieter Stokhof

Te zien tot en met 13 september

De exposerende kunstenaars zijn Bert van Wijnen (Utrecht, 1958), Naomi Schupper (Concepcion, Chili, 1965) en Marcello Pieter Stokhof (Amsterdam, 1962

De collages van Bert van Wijnen zijn outsider art pur sang. Getekende, uitgeknipte en gefiguurzaagde afbeeldingen van vrouwelijk naakt, gezichten, bomen en dieren buitelen door elkaar in een bonte kleurenexplosie afgewerkt met siersteentjes en glanzend plakpapier.

Marcello Pieter Stokhof (Amsterdam, 1962) verzamelde eigen werk en van andere kunstenaars dat in de loop der jaren gemaakt is in het keramiekatelier van Bijzonder Amsterdams. Samen met hen maakte hij twee bonte beeldenbergen.


Outsider Art Galerie→
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.

De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.