Home Exposities in Oost Outsider Art Galerie | te zien

Outsider Art Galerie | te zien

0

Tot 27 november | Outsider Art Galerie belicht het thema vrouwelijkheid met de groepstentoonstelling Zomerkoninginnen waarin alleen werk van vrouwelijke (of mensen die zich als vrouw identificeren) kunstenaars te zien is.
Wat betekent het om vrouw te zijn en welke beelden, verhalen en symboliek gebruiken zij in hun kunst?

Tentoonstelling
Mijn Amsterdam

Te zien tot 27 november

Amsterdam is de stad waar Outsider Art Galerie is gevestigd, midden in het centrum nog wel! De meeste outsider kunstenaars die in de bovengelegen ateliers werken wonen er. Sommigen zijn er zelfs geboren en hebben de stad nooit verlaten. Anderen zijn juist op een later moment in deze stad gearriveerd, soms vanuit een ander deel van het land, soms ook vanuit een heel andere plek op de wereld.

Hoe ervaren outsider kunstenaars hun leven in Amsterdam? Welke beelden nemen ze tot zich, maken ze zich eigen en creëren ze vervolgens?

Met de tentoonstelling Mijn Amsterdam wil Outsider Art Galerie een ode aan de stad brengen met een veelkleurige presentatie. Niet alleen de Amsterdamse outsider kunstenaars laten hun visie op de stad zien, maar ook recente en niet-bewoners. Hoe ervaren bijvoorbeeld kunstenaars met een migratieachtergrond Amsterdam? Is ‘onze stad’ een veilige haven voor hen? Wat zien zij en wat valt hen op? Hoe kijken outsider kunstenaars uit een andere provincie naar onze stad? Maken ze andere beelden dan Amsterdamse outsiders?

Amsterdam, die mooie en vrije stad, is voor en van iedereen, daarom ook: Mijn Amsterdam.

In augustus is de galerie open van woensdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur.


Outsider Art Galerie→
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.