Home Exposities Outsider Art Galerie

Outsider Art Galerie

.

De kunstenaars Jan Hoek en Benedikt Fischer ontdekten tijdens één van hun reizen het werk van de Oostenrijker Benjamin Pelnecker (1990), een jonge man met autisme die bezeten is van Pokémon.

Tentoonstelling
Gotta catch ‘em all!
Pokémon tentoonstelling

Te zien van 2 november tot en met 1 december

I

n de kasten van de Oostenrijkse outsider art werkplaats Hartheim staan multomappen vol getekende Pokémon. Zodra een nieuwe Pokémon is geïntroduceerd, zet Pelnecker die uit zijn hoofd op papier. Omdat hij niet direct natekent ontstaat er een eigen, herkenbare versie van de lieve, of enge wezentjes.

Hoek en Fischer stelden een expositie samen van de tekeningen, die een maand lang in Outsiders Art Galerie is te zien en tijdens de museumnacht in de galerie wordt geopend. Pelnecker is daarbij aanwezig

Om de collectie compleet te houden, zijn alleen kopieën van de werken te koop, deze kosten drie euro per stuk.


Outsider Art Galerie
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.

De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here