Home Nu in... Exposities Nu in Outsider Art Galerie

Nu in Outsider Art Galerie

0

Veel fascinaties van Nederlands beroemdste outsider kunstenaar Willem van Genk worden door andere outsider kunstenaars gedeeld. Vervoer over land, zee of in de lucht en het drukke stadsleven, verbeeld in tekeningen, schilderijen en objecten, zijn het onderwerp in deze tentoonstelling.

Tentoonstelling
After van Genk 

Te zien van 12 december tot en met 16 februari

Van Genk’s iconische trolleybussen inspireerden een aantal outsider kunstenaars tot het maken van hun eigen versie tijdens een serie workshops die eerder dit jaar werd georga-niseerd door Outsider Art Ateliers, Ateliers de Wijde Doelen en Kunstwerkplaats Kijkoor.Deelnemende kunstenaars: Lionel Plak, Jacco Kranendonk, Georgina Ruhl, Ron Oosterbroek, Bob van Buuren, Jefke Dijkstra, Hans Ploos van Amstel en anderen


Outsider Art Galerie→
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.

De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here