Home Exposities Outsider Art Galerie

Outsider Art Galerie

In deze tentoonstelling wordt het thema identiteit exclusief in beschouwing genomen door vrouwelijke outsider kunstenaars. Wonderlijke ideeën over een ideaal zelfbeeld worden onthuld, gewenst of gedroomd.

Tentoonstelling
Must be a Mermaid | De vrouwelijke blik

Te zien tot en met 27 oktober

D

De vrouwelijke outsider kunstenaar vertelt haar verhaal over een bijzondere plek in de wereld, en raakt daarbij aan analogieën van maatschappelijke opvattingen over het vrouwelijke. Een zeldzaam notie van schoonheid blijft over: tegelijkertijd vreemd maar boeiend, net als een zeemeermin.

Deelnemende kunstenaars Jannemiek Tukker, Brenda van Vliet, Jannie Notmeyer, Esrah van Rooij, Jeanne Develle, Carla van Slooten, Adri Goedendorp, Louisa Schot en Belinda Thijssen.


Outsider Art Galerie
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.

De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here