Home Exposities in Oost Outsider Art Galerie | nu te zien |

Outsider Art Galerie | nu te zien |

0

Froukje Klickermann en Amber Sabajo stellen de mens centraal in hun kunst. Voor hun verhalende werken putten zij inspiratie uit bestaande afbeeldingen.

Tentoonstelling
Froukje Klickermann | Amber Sabajo

Te zien tot en met 22 november

Froukje Klickermann verzamelt willekeurige afbeeldingen (vaak portretten) uit tijdschriften en kranten. Ze voorziet deze figuren van nieuwe context en verhalen door ze met elkaar te combineren en zo schijnbare (familiaire) relaties te suggereren. Soms ook worden de portretten een object of deel van weer een ander figuur : bijvoorbeeld een kralenketting of een oog. Door haar realistische schilderstijl ontstaat een gevoel van vervreemding; je ziet iets wat heel herkenbaar is maar eigenlijk niet kan.

Amber Sabajo laat zich inspireren door oude mythes en Bijbelse verhalen. Zij zoekt op internet en in kunstboeken naar voorbeelden, vaak landschappen, die passen bij de sfeer die zij voor ogen heeft. Haar figuren, vaak een vrouw, een man en soms ook een kind, dwalen klein en nietig rond in deze dramatische landschappen, het lijkt alsof de wereld nog maar net is ontstaan en zij de enige bewoners zijn.


Outsider Art Galerie→
Nieuwe Keizersgracht 1

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod.