Home Exposities in Oost Portrait Gallery Studio | te zien

Portrait Gallery Studio | te zien

0

tot 25 september | Historicus Maarten van Rossem geeft je een lesje vaderlandse geschiedenis op de minitentoonstelling Portretten met een rafelrand.

Expositie
Portretten met een rafelrand

tot 25 september

De liefde voor geschiedenis, postzegels van de historicus én de National Portrait Gallery komen samen in zijn persoonlijke selectie van de in zijn ogen tien opmerkelijkste personen die ooit op een Nederlandse postzegel verschenen. Alle portretten zijn voorzien van een door Van Rossem ingesproken toelichting.

Van Rossem: ‘Postzegels zijn interessant als cultureel object. En met deze tentoonstelling tonen we portretten van enkele prominente Nederlanders uit de Nederlandse geschiedenis zoals die zijn afgebeeld op postzegels. Je zou namelijk een deel van onze postzegeluitgaven een levende National Portrait Gallery kunnen noemen.’

Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.


Portrait Gallery Studio →
gebouw 003D op het Marineterrein

Portretten vertellen ons hoe we tegen mensen aankijken en hoe we onszelf graag zien. Via portretten leren we iets over de geportretteerde, over de maker – en soms over onszelf.

In de Portrait Gallery Studio onderzoeken we hoe portretkunst kan bijdragen aan de erkenning en waardering van de mens – zonder uitzondering en zonder oordeel. We hopen bij te dragen aan een samenleving waarin mensen, in plaats van op zoek te gaan naar de bevestiging van het eigen gelijk, elkaars verschillen en verhalen waarderen en begrijpen.