Home Exposities in Oost Portrait Gallery Studio | te zien

Portrait Gallery Studio | te zien

0

Te zien | Na de tentoonstelling bij Depot Boijmans Van Beuningen Rotterdam is de shortlist van de Rabo Photographic Portrait Prize 2022 nu ook te zien in de Portrait Gallery Studio op het Marineterrein.

Expositie
Prize

tot 20 mei

In november werd voor de twaalfde keer de Photographic Portrait Prize uitgereikt aan Wouter le Duc, de maker van het beste fotoportret van het afgelopen jaar. Op de shortlist stonden ook: Bonnita Postma, Robin de Puy, Eva Roefs en Prins de Vos. De vijf portretten zijn nu ook te zien, en te koop, voor het Amsterdamse publiek.

Over de prijs

De Photographic Portrait Prize wordt jaarlijks door Dutch National Portrait Gallery uitgereikt om aandacht te vestigen op de brede traditie van Nederlandse portretkunst in de fotografie. Eerdere winnaars van de portretprijs zijn Koos Breukel, Stephan Vanfleteren, Gerard Wessel, Annaleen Louwes, Sander Troelstra, Jitske Schols, Sarah Mei Herman, Sanne Donders, Martijn van de Griendt en Robin de Puy, die de prijs twee keer won.

Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Buiten de openingstijden is bezoek op afspraak ook mogelijk. Stuur in dat geval een mail naar [email protected].


Portrait Gallery Studio →
gebouw 003D op het Marineterrein

Portretten vertellen ons hoe we tegen mensen aankijken en hoe we onszelf graag zien. Via portretten leren we iets over de geportretteerde, over de maker – en soms over onszelf.

In de Portrait Gallery Studio onderzoeken we hoe portretkunst kan bijdragen aan de erkenning en waardering van de mens – zonder uitzondering en zonder oordeel. We hopen bij te dragen aan een samenleving waarin mensen, in plaats van op zoek te gaan naar de bevestiging van het eigen gelijk, elkaars verschillen en verhalen waarderen en begrijpen.